Overslaan en naar de inhoud gaan
opening villa praline
ondersteuning personen met een beperking

Zoals vele dingen, begon ook Villa Praline met een droom, een droom van een groepje ouders die allen een kind met een beperking hebben. Een mooie droom die ontstond vanuit een bezorgdheid. Want hoewel elk kind uniek is, in een andere leerfase zit en verschillende mogelijkheden heeft, is er één grote gemeenschappelijke vraag die elke ouder zich stelt: ‘Wat na school?’.

Vanuit die bezorgdheid zochten de ouders naar een antwoord op maat van hun kinderen. Dat antwoord leken ze te vinden in een dagverblijf. Maar een dagverblijf opzetten doe je uiteraard niet van de ene dag op de andere én niet alleen. De ouders verenigden zich in vzw Villa Praline, zochten en vonden een partner in Zevenbergen, een dienstverleningscentrum voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, met bijzondere aandacht voor de meest kwetsbare cliënten met bijkomende motorische, sensorische of gedrags- en emotionele stoornissen.

Een onderkomen voor hun initiatief vonden ze uiteindelijk in de leegstaande pastorij van Bonheiden-Zellaer die de vzw in erfpacht kreeg van het Bisdom. Dagverblijf Villa Praline was geboren! De vzw zorgt voor de invulling van het gebouw, Zevenbergen voor de uitbating. Vooraleer van start te kunnen gaan, werd de oude pastorij gelegen in de Zellaerdreef aan een grondige renovatie onderworpen. Om de kosten van deze verbouwingen te dragen, kon vzw Villa Praline al op heel wat sponsors rekenen. 

Villa Praline richt zich op jongvolwassenen vanaf 16 jaar met een verstandelijke beperking (en eventueel bijkomende beperkingen) die niet aarden in een werksituatie. Bij Villa Praline genieten ze van activiteiten op maat die hen gelukkig maken. De nadruk ligt steeds op het beleven van plezier. Een ander belangrijk element is het contact met de buurt.

Villa Praline is elke weekdag open van 8.00u tot 18.00u.