Vince & Stef

Vince & Stef: 2 jonge gasten, boezemvrienden van in de kleuterschool. Samen verpleegkunde gestudeerd. Vince twijfelde, Stef overtuigde hem om er samen voor te gaan. En nu samen aan de slag als verpleegkundige bij ouderenzorg Emmaüs in Hof van Arenberg (Duffel). Ze kiezen met volle goesting voor werken met ouderen.

verpleegkundigen Hof Van Arenberg

Dat zit er van jongs af in. Stefs moeder werkte in een woonzorghuis; na schooltijd kon je kleine Stef terugvinden bij de bewoners, verdiept in een spelletje lotto. Ze kozen beiden voor de afstudeerrichting ouderenzorg en zijn daarna quasi vanzelf Hof van Arenberg binnengerold. Vince deed er al drie jaar vakantiewerk, Stef is blijven hangen na zijn stage.

Het soigneren van stagiaires, dat is de gouden formule in het woonzorghuis Hof van Arenberg. Er gaat veel aandacht naar leerkansen: stagiaires nemen mee de totaalzorg op in een evenwicht tussen ondersteuning en vrijheid. Ze maken echt deel uit van het team.

 

Niet voor watjes

Een woonzorghuis trekt Vince en Stef meer aan dan een ziekenhuis: de huiselijke sfeer, de hechte band die je opbouwt met bewoners en familie. Dit gecombineerd met hoge verantwoordelijkheid en kort op de bal beslissingen nemen. Want vergis je niet: werken in ouderenzorg is veel meer dan mensen wassen. Je komt met veel verschillende ziektepatronen in aanraking, van ALS tot Parkinson. Complexe zorg, dat boeit Vince en Stef. Of zoals Stef het verwoordt: “hier vind je wat jongens en mannen ook aantrekt om bij de politie of brandweer te werken: hoge intensiteit, snelle beslissingen, zware verantwoordelijkheid, kracht van teamwerk, goed kunnen coördineren en delegeren.”

 

“Hier vind je wat jongens en mannen ook

aantrekt om bij de politie of brandweer te werken:

hoge intensiteit, snelle beslissingen, zware verantwoordelijkheid,

kracht van teamwerk, goed kunnen coördineren en delegeren.”

 

'Computergedoe'

Stef en Vince zijn als jonge ambassadeurs voor ouderenzorg helemaal mee met hun tijd. Dat is de directie van Hof van Arenberg niet ontgaan. Ze zijn de drijvende kracht achter de Facebookpagina en delen leuke foto’s en hartverwarmende filmpjes over ‘het leven zoals het is’ in Hof van Arenberg en De Peerle. Prettige bijkomstigheid: ook vacatures worden volop geliket, gedeeld en vrij vlot ingevuld.

Het gebeurt wel eens dat ze hun oudere collega’s helpen met ‘dat computergedoe’. Stef en Vince staan open voor verandering; volgens hen biedt digitalisering kansen om meer kwaliteitsvolle zorg te bieden mét meer tijd en aandacht voor de bewoners.

Ze steken ook niet weg dat ze veel leren van hun collega’s en leidinggevenden: hoe ze samen problemen oplossen, dag en nacht klaar staan voor de bewoners, mekaar vertrouwen en groeikansen geven.

 

www.hofvanarenberg.be

 

8 mei 2019