Inclusie Invest

Inclusie Invest is een coöperatieve vennootschap van mensen (privé- en rechtspersonen) die een oplossing zoekt voor het tekort aan geschikte woningen voor personen met een handicap.

 

Bouwen en verhuren

De coöperatie gaat in heel Vlaanderen aangepaste infrastructuur bouwen voor mensen met een handicap.Inclusie Invest zal die infrastructuur tegen een betaalbare prijs te huur aanbieden. Na aftrek van de kosten kan ze hierdoor een beperkt dividend uitbetalen aan de vennoten.

 

Aandeel kopen

Inclusie Invest wil mensen samenbrengen om hen te laten investeren door de aankoop van aandelen van Inclusie Invest. Kopers van aandelen worden vennoot. De rechtsvorm is een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk (cvba-so) en is uitstekend geschikt voor dit doel.

Er staat 215 miljard euro op Belgische spaarboekjes. Mensen zoeken ethische beleggingen en deze vorm van sociaal beleggen biedt nieuwe mogelijkheden met sterke garanties.

Inclusie Invest wil de vennoten een vergoeding geven die in de lijn ligt van spaarboekjes.
Beleggers lopen een uiterst laag risico: hun centen worden belegd in aangepast vastgoed, gebouwd naar wens van de gehandicaptenzorg.

 

Samen maatschappelijk probleem aanpakken

Inclusie Invest is een samenwerkingsverband van voorzieningen voor mensen met een handicap, oudergroeperingen,  privé-personen, overheden en rechtspersonen. Inclusie Invest wil de krachten bundelen die aanwezig zijn in de maatschappij om zo een maatschappelijk probleem op te lossen. Vzw Emmaüs is een van de organisaties die in de coöperatieve vennootschap is gestapt.

Vzw Emmaüs is onder meer actief in de sector ondersteuning van personen met een handicap. De volgende voorzieningen behoren tot Emmaüs:

 

(bericht geplaatst op 14 maart 2011)