nieuw woon- en zorghuis

'Te weinig plaatsen in rusthuizen door vergrijzing'. Een titel die regelmatig in de krant staat. Emmaüs wil zijn verantwoordelijkheid nemen en bouwt daarom in Hofstade (Zemst) een nieuw woon- en zorghuis. Het komt aan de Muizenstraat in Hofstade.


zorg op maat

Zelf een formule kunnen en mogen kiezen die het best bij uw persoonlijke en familiale situatie past. Dat heet ‘zorg op maat’. Het is één van de belangrijke uitgangspunten in het woonzorgcentrum Hofstade. Bewoners krijgen zoveel zorg als noodzakelijk is, maar niet meer dan wenselijk of nodig.


huiselijk wonen

In het residentiële gedeelte zijn zowel ouderen met een lichamelijke problematiek als met dementie welkom. Ze beschikken over gescheiden ruimtes, ingedeeld in kleine huiselijke en herkenbare ‘units’. Elke unit heeft een eigen keuken, eet- en zitruimte en badkamer. Alle kamers hebben een ruime sanitaire cel.


duwtje in de rug voor wie thuis blijft wonen

Het dagverzorgingscentrum biedt van maandag tot vrijdag dagelijks plaats aan 15 thuisverblijvende ouderen. Naast de nodige hygiënische en verpleegkundige hulp zal dit dagverzorgingscentrum de volgende mogelijkheden aanbieden; fitness, ondersteuning in het revalidatieproces, ontspanning, reactivatie, enz. Er wordt dagelijks een warm middagmaal aangeboden. Specifiek aangepast vervoer is mogelijk.


zelfstandig wonen

In het nieuwe centrum komen 25 serviceflats, met eethoek, open keuken, slaapkamer en badkamer.  


time-out voor mantelzorger

Verzorgt u thuis een familielid? Kunt u een tijdje niet voor die zorg instaan? Of wil u even op adem komen? Dan biedt het ‘zorghotel’ een oplossing: zorgbehoevende ouderen die thuis worden verzorgd, kunnen er dan een aantal weken komen wonen. Zowel lichamelijk als geestelijk zorgbehoevende personen zijn welkom zijn.

 

Emmaüs neemt de realisatie en uitbating van het rusthuis over van de vzw Akapella. Deze organisatie heeft al een woonzorgcentrum in Kapelle-op-den-Bos, maar zag af van het nieuwe project. Emmaüs heeft ruime ervaring in de ouderenzorg. Die komt van pas bij dit nieuwe project.