Nieuwbouw Ravottersnest feestelijk geopend

De buitenschoolse kinderopvang in Duffel-Oost nam begin januari zijn intrek in nieuwe lokalen. Het Ravottersnest zorgt voortaan voor de voor- en naschoolse opvang van kinderen in een gloednieuw gebouw, grenzend aan gemeentelijke basisschool ’t Kofschip. Op vrijdag 2 februari zijn de nieuwe gebouwen op feestelijke wijze geopend met het Gala van de Gouden Eieren. De nieuwe locatie kwam er dankzij de nauwe samenwerking tussen de gemeente en de kinderopvang (vzw Emmaüs).

Meer kwaliteit in nieuwbouw

Het initiatief buitenschoolse opvang (IBO) vangt dagelijks een 120-tal kinderen op in het Ravottersnest (Duffel-Oost). Daarnaast verzorgt het IBO ook de voor- en naschoolse opvang van ongeveer 85 kinderen in het Ooievaarsnest (Duffel-Mijlstraat) en 320 kinderen in het Speelnest (Duffel-West). Daarmee is het IBO Duffel de grootste speler in het Duffelse kinderopvanglandschap. Kwaliteitsvolle en betrouwbare opvang is zijn handelsmerk.

Sinds 1999 werd het Ravottersnest ondergebracht in lokalen grenzend aan de Montessorischool, in afwachting van een definitieve locatie in Duffel-Oost. Uiteindelijk werd een nieuwbouwproject mee opgenomen in het Scholen Voor Morgen-project van gemeentelijke basisschool ’t Kofschip.

 

In nauwe samenwerking met de gemeente

Het gemeentebestuur en IBO Duffel kennen een jarenlange traditie van samenwerking. Dankzij die samenwerking kunnen Duffelse gezinnen rekenen op degelijke kinderopvang in de buurt en dit zonder wachtlijsten.

“De nood aan kinderopvang blijft stijgen en noopt tot creatieve oplossingen. De voorbije jaren werkten we aan een stevig partnerschap met de scholen en de vrijetijdssector, zodat we jonge gezinnen zo veel als mogelijk kunnen ondersteunen in een positieve work-life balance.” zegt An Verlinden, schepen van gezinnen.

 

Gala van de gouden eieren

Nu dit complexe dossier eindelijk tot een goed einde is gebracht, is iedereen terecht fier op deze realisatie. Het openingsfeest werd dan ook in een glamoureus jasje gestoken.

“In het ‘Gala van de Gouden Eieren’ bedanken we alle personen en organisaties die dit unieke project mee mogelijk hebben gemaakt.” zegt Evi Bercx, verantwoordelijke van IBO Duffel. ”De kinderen werkten er al een hele tijd naartoe. We hebben een rode loper voorzien, er zijn echte paparazzi aanwezig en we zetten onze partners letterlijk in de spotlights bij wijze van bedanking. Uiteraard is het gala ook voor onze kinderen een geweldig feest: zij - en ook de ouders - kunnen genieten van een special act van close-up goochelaar Kim Dèrvan.”

 

bericht geplaatst op 09.02.2018