Groei in crisistijd?

Niet ieder bedrijf of sector lijdt onder de crisis. In HRMagazine van december getuigen HR-managers over de groei in hun bedrijf, ondanks de crisis. Ilse Janssens, coördinator HR van Emmaüs, schetst de situatie in Emmaüs.

Schaarste voor zorgprofielen blijft

 "De zorg is een sector in voortdurende groei. We zoeken zowel zorgprofielen als meer ondersteunende profielen. De winst uit de crisis toont zicht vooral bij die tweede groep. Normaal concurreren we voor ondersteunde profielen met sectoren die het nu minder goed doen. Daardoor kloppen mensen die vroeger nooit de zorg overwogen, nu wel bij ons aan."

Zekerheid,

Mensen zoeken in crisistijd stabiliteit. De zorgsector biedt die zekerheid. Voor een aantal functies blijken kandidaten zelfs bereid om in te leveren op hun loon en/of extra legale voordelen, vooral in de niet-zorgberoepen.

...maar er is meer

De zorg biedt volgens Ilse Janssens meer dan zekerheid. Het is een uitdaging om kandidaten te overtuigen voor een job in de zorg wegens de intrinsieke meerwaarde. Die meerwaarde ligt in sociale contacten, maatschappelijk toegevoegde waarde, grote verantwoordelijkheid, variatie...

Het volledige panelgesprek staat in HRMagazine (december 2009 - nr. 164).