In het archief vindt u oude berichten.

Psychiatrisch ziekenhuis Duffel wint prijs Gert Noël

Het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Norbertus (Duffel) zet in op vaardigheidstraining voor familieleden van patiënten met een borderlinepersoonlijkheidsstoornis. Het ziekenhuis krijgt voor dat project de prijs Gert Noël (Koning Boudewijstichting). Het Fonds Gert Noël ijvert voor de verbetering van de kwaliteit van de ziekenhuiszorg op vlak van luisterbereidheid, informatie en begeleiding van de patiënt en zijn familie.
Lees meer

19/12: bedankdag Music for Life in Ten Kerselaere

Music for Life van Studio Brussel zet dit jaar dementie in de kijker. Het woon- en zorghuis Ten Kerselaere heeft verschillende woningen voor personen met dementie, heeft projecten die personen met beginnende dementie ondersteunen, trok mee aan de kar van dementievriendelijke gemeente Heist-op-den-Berg... Op 19 december bedanken zij iedereen die in Ten Kerselaere langs komt en een badge van de actie draagt.
Lees meer

nieuw logo voor Home Marjorie

Home Marjorie begeleidt in Heist-op-den-Berg personen met de ziekte van Huntington. De voorziening heeft een nieuw logo. Dat sluit aan bij de kleuren van het dvc Zevenbergen waar Home Marjorie van afhangt.
Lees meer

Wat willen gehandicapten zelf?

Wat willen gehandicapten zelf? Onder deze titel verscheen in Knack een artikel over de zorg voor personen met een beperking. Het gaat over wachtlijsten, persoonsgebonden budgetten, gradaties in zorg... Directeur van dvc 't Zwart Goor Paul Maes geeft in het artikel zijn mening over de toename van de zorgvraag.
Lees meer

Opening De Maretak

De Maretak in Duffel viert feest: drie nieuwe woningen werden feestelijk geopend, het interactieve kunstwerk werd 'ingesnoezeld'. Bovendien bestaat de Maretak dit jaar 15 jaar. De Maretak begeleidt dagelijks 50 kinderen en volwassenen met een ernstige, diepe of meervoudige handicap.
Lees meer

< vorige 1 / 11 volgende >